Branchsto Equestrian Park BSD Tangerang | Wisata Berkuda Horse Riding

Time for horse riding! Yay! Sudah lama banget Maclinaw Kids cari-cari tempat yang bagus dan ga terlalu jauh untuk berkuda! We finally found The Branchsto Equstrian Park BSD, a great place near Jakarta for horse riding. Disini kita bisa berkuda, for fun ataupun professional training, dan juga memanah, bisa juga kasih makan kuda.

The Branchsto Equestrian Park BSD Overall Score Review

 Entrance Access   4/5 4-star-rating-maclinaw
 Ticket   4/5 4-star-rating-maclinaw
 Playzone   4/5 4-star-rating-maclinaw
 Cleanliness and Tidyness   5/5 5-star-rating-maclinaw
 Additional Facility   4/5 4-star-rating-maclinaw
 Services   4/5 4-star-rating-maclinaw

Address and Contact

Here is The Branchsto BSD phone, address and other info:
Jalan BSD Raya Barat, Sampora, Cisauk, Tangerang, Banten 15345
+628111848601
Open everyday 8.30 AM – 5.30 PM
It is only about 5-10 minutes away by car from AEON Mall BSD. The path going there is quite easy if you follow Google Map instruction. It is so easy you will not need Google Map the second time you go there!

Klik disini untuk Bahasa Indonesia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

The Branchsto Equestrian Park BSD is one of the best Equestrian Park in Tangerang and maybe the only one in Tangerang. It is also one of the closest on from Jakarta. The Branchsto BSD has large enough area to ride and walk around but not too big that we can get lost in it.

 

Entrance Access

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

The parking and the entrance was very easy during weekday, but parking can be a bit crowded during weekends. Since we came during weekday, we have no problem whatsoever with parking and entrance!

Ticket

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

Activity prices at Branchsto BSD:

Activity   Weekend   Weekday   Additional Info
Archery   IDR 25.000 10 arrow/person, minimal 6 years old
Pony (small horse) Ride   IDR 25.000 (small area)  IDR 50.000 (big area)* 1 lap, maximum 6 years old
Big Horse Ride   IDR 35.000 (small area)  IDR 50.000 (big area)* 1 lap, maximum 6 years old
Horse/Pony Feeding   IDR 10.000 1 small bucket containing 5 carrots
Package   IDR 80.000 (Archery, 2x horse riding & feeding / drinks)
Traditional Chariot Ride   IDR 50.000
ATV ride   IDR 50.000 Kids must be accompanied by parents
Field Trip   IDR 250.000 Include lunch, grooming & riding
Horse Riding Training   IDR 500.000 minimal 7 years old

* Not written on price list somehow.

Play Zone

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

Apple Bee Kid’s Playground has tons of play zones!

  • Archery. We didn’t do archery since it was really hot by the time we finished horse riding.
  • Pony ride. B really wanted to do this since a few days before the ride. So of course right away we did Pony ride. We paid IDR 50.000, which is more than the weekend price. We were surprised at first because we thought the price was IDR 25.000. Then apparently we paid more because we can go around on the MUCH bigger track…maybe 3-4 times bigger than the regular short track! It was worthed for us. We paid 2 pony rides and B was over the moon!
B was over the moon at Branchsto BSD

B was over the moon at Branchsto BSD

Pony ride at Branchsto BSD

Pony ride at Branchsto BSD

  • Big Horse ride. Mom (me) of course had to do some horse riding too! Hehe. The price was IDR 50.000, which was the same as the pony ride. The horse ride was also on the much bigger track. It was such an awesome deal that Mom also paid and did 2 rides!
Horse Ride a Branchsto BSD

Horse Ride a Branchsto BSD

  • Horse/Pony Feeding. Unfortunately, no feeding when we were there! We were VERY disappointed, especially B. He has been waiting to feed the horse and was quite upset…
  • Package. We did not know about this. But it was our fault because we did not ask to see their price list! But since they allowed us to run on the bigger track, we had no complaint…
  • Traditional chariot ride. We will definitely do this the next time we go to Branchsto Equestrian Park BSD.
  • ATV ride. We did see the ATVs there! We’ll do this next time!
B's Grandma posing on an ATV at Branchsto

B’s Grandma posing on an ATV at Branchsto

  • Field Trip. This will definitely be on our list the next time we visit Branchsto Equestrian Park BSD.
  • Horse Riding Training. Maybe next visit I should try this?
  • Choo Choo Train ride. We did not try this, but B sat behind the steering wheel and took picture ‘driving’ the choo choo train!
Choo Choo Train at Branchsto BSD

Choo Choo Train at Branchsto BSD

Driving Choo Choo Train at Branchsto BSD

Driving Choo Choo Train at Branchsto BSD

  • Sky bike? We did not know what this one called. Neither it was on the pricelist. Next time we will find out!
Sky Bike at Branchsto BSD

Sky Bike at Branchsto BSD

Cleanliness and Tidyness

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

Surprisingly for an Equestrian Park, The Branchsto BSD was VERY clean! We did went there on weekday and we were one of the first guests to be there. We hope they will keep it clean and nice for a very long time!

Branchsto BSD Horse Stable

Branchsto BSD Horse Stable

Branchsto BSD Horse Stable

Branchsto BSD Horse Stable

Additional Facility

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Cafe. Moms and dads or even nannies, can wait their children horse riding here. We did not have the chance to try the food because we already planned to have lunch somewhere else. But the place was nice: clean, smelled nice, decorated well, had 2 floors. We did took pictures there and spent about 5-10 minutes there to cool off from the very hot weather.
Cafe Branchsto BSD

Cafe Branchsto BSD

Services

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Cashier Staff. It was a bit confusing where to pay. We did not see any cashier counter on that day. But one of the guy who tended the horse got a lady and we paid all the fees to the lady. The lady was nice and very attentive!
  • Horse Staff. There were 2 guys for every ride, walking on each side of the horse. We felt very safe. I was not worried at all with B riding the horse, although he was only 2 years old! They kindly and patiently answered all my questions about the horse and about Branchsto BSD while walking alongside me.

Tips

  • Always call to confirm before you go there! We went straight away to Branchsto BSD the first time without making a confirmation. AND…apparently that is the only day from almost a year when the staff decided to give themselves a Chinese New Year holiday, 14 days AFTER the Chinese New Year. Amazing isn’t it? Lesson learned!
  • Also, call to confirm if they have all activities that you plan to do available! Sometimes they don’t have feeding activities available, etc.
  • MUST bring wide hats, sunblocks, sunglasses.
Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Descarado the Horse sniffing Grandma's hand at Branchsto BSD

Descarado the Horse sniffing Grandma’s hand at Branchsto BSD

B was having bonding time with Descarado the Horse at Branchsto BSD

B was having bonding time with Descarado the Horse at Branchsto BSD

Sweet Descarado sniffing my hand at Branchsto BSD

Sweet Descarado sniffing my hand at Branchsto BSD

Sweet Descarado, a gentle sweatheart horse at Branchsto BSD

Sweet Descarado, a gentle sweatheart horse at Branchsto BSD

Have you been to Branchsto Equestrian Park BSD?

So…have you been there before? If yes, any please share your comments or suggestions on the comment section below. Me and B want to hear from you!

 

Click here for English >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

The Branchsto Equestrian Park BSD termasuk salah satu taman berkuda terbaik yang ada di Tangerang, dan mungkin malah merupakan satu-satunya tempat berkuda di Tangerang! The Branchsto BSD juga termasuk dekat bila diakses dari Jakarta. The Branchsto BSD memiliki luas tempat yang cukup besar tetapi tidak terlalu besar yang membuat kita terlalu lelah untuk berjalan-jalan keliling. The Branchsto BSD termasuk salah satu tempat wisata di Jakarta atau Tangerang yang harus dicoba!

 

Akses Masuk

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

Untuk parkir dan entrance masuk nya sangat sangat mudah, apalagi Maclinaw Kids datangnya saat hari kerja. Sama sekali tidak ada kendala untuk parkir saat kita datang. Tetapi perlu diingat saat akhir Minggu bisa sangat penuh dan berjejalan karena tempat parkirnya tidak terlalu banyak.

Tiket

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

Aktifitas di Branchsto BSD   Hari Biasa   Hari Libur   Info Tambahan
Memanah   Rp 25.000 10 anak panah per orang, minimal usia 6 tahun
Kuda Kecil   Rp 25.000 (small area)  Rp 50.000 (big area)* 1 x putaran, maksimal usia 6 tahun
Kuda Besar   Rp 35.000 (small area)  Rp 50.000 (big area)* 1 x putaran, maksimal usia 6 tahun
Feeding   Rp 10.000 1 ember kecil isi 5 wortel
Terusan   Rp 80.000 Memanah, tiket berkuda 2x & feeding / drinks
Andong/Delman   Rp 50.000
ATV   Rp 50.000 anak wajib didampingi ortu
Field Trip   Rp 250.000 termasuk lunch, grooming & riding
Latihan Berkuda   Rp 500.000 usia minimal 7 tahun

Area Bermain

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Memanah. Sayangnya kita ngga lakukan memanah setelah naik kuda, soalnya sudah siang bolong dan panas! Saking panas sampai agak perih di kulit. Padahal sudah pakai sunblock dan topi…
  • Kuda Kecil. B kepingin banget naik kuda dari beberapa hari sebelum kita ke Branchsto BSD. Karena itu kita langsung naik kuda poni dulu sejak turun mobil. Hehe. Agak kaget saat mau bayar harganya Rp 50.000 karena sudah tahu dari website harganya Rp 25.000 saja. Tetapi ternyata bayar lebih karena naik kudanya bukan di tempat yang kecil tetapi kelilingin tempat yang JAUH LEBIH BESAR. Mungkin 3-4 kali lebih besar daripada tempat naik kuda yang biasanya kalau di hari libur. Jadi ya OK banget sebenarnya harganya. Kita malah sampai bayar untuk 2 kali putaran loh! Dan B mungkin serasa di langit ketujuh…hehe. Btw, nama kudanya Feby loh, cute yaa!
B was over the moon at Branchsto BSD

B was over the moon at Branchsto BSD

Pony ride at Branchsto BSD

Pony ride at Branchsto BSD

  • Kuda Besar. Mamanya tentu saja juga naik kuda! Kudanya yang tinggi besar tapi harganya sama Rp 50.000 dengan putaran yang juga sangat besar sama dengan si B. Karena ga mau cepat selesai, malah aku ikutan nambah deh 2 kali putaran…
Horse Ride a Branchsto BSD

Horse Ride a Branchsto BSD

  • Feeding. Sayangnya saat Maclinaw Kids disana, lagi ga bisa kasih makan kudanya. Kata mas-nya, wortelnya ga ada. Lah? Kok bisa gitu yah…Kita cukup kecewa karena ini termasuk momen yang ditunggu-tunggu oleh B! Untungnya B mengerti dan ga rewel sama sekali saat dijelaskan walaupun agak cemberut awalnya…
  • Terusan. Kita ngga tahu tentang adanya tiket terusan sama sekali loh! Salahnya kita juga ga pakai lihat daftar harga dan langsung naik kuda tanpa ba bi bu hehehe…
  • Andong/Delman. Ini bakalan ada di salah satu list Maclinaw Kids di trip berikutnya ke Branchsto Equestrian Park BSD.
  • ATV ride. ATV-nya boleh dicoba nih!
B's Grandma posing on an ATV at Branchsto

B’s Grandma posing on an ATV at Branchsto

  • Field Trip. Ini bakalan ada di salah satu list Maclinaw Kids di trip berikutnya ke Branchsto Equestrian Park BSD.
  • Horse Riding. Mungkin ini harus dicoba saat datang lagi nanti!
  • Kereta Api. Sayangnya kita juga ga sempat coba choo choo train ini…tapi B happy banget bisa pura-pura nyetir train!
Choo Choo Train at Branchsto BSD

Choo Choo Train at Branchsto BSD

Driving Choo Choo Train at Branchsto BSD

Driving Choo Choo Train at Branchsto BSD

  • Kereta Sepeda? Wahana ini namanya apa yaaa? Tapi next time kita coba deh…

Kebersihan dan Kerapihan

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

Waktu Maclinaw Kids datang kesana, the Branchsto BSD ini BERSIH BANGET! Ga ada sampah sembarangan, ga ada bau kotoran kuda, ga bau yang aneh-aneh…pokoknya buat sebagai tempat yang ada hewannya, baunya minimal banget nget dan hampir ga bau! Rumputnya dan fasilitasnya terawat. Mungkin karena tempatnya masih baru dan juga kita datangnya hari biasa dan masih pagi, jam 10 pagi.

Fasilitas Tambahan

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Cafe. Asik banget ngadem di cafe setelah panas-panasan berkuda! Maclinaw Kids ga sempat nih cobain makanannya disana, tapi next time kita pasti cobain deh. Di dalam cafe the Branchsto BSD ternyata lumayan loh, dekorasinya ala american western dan ada satu spot yang cantik dengan warna hijau dan bunga. Cafenya ada 2 lantai, tapi kita hanya duduk di lantai 1. Makanan dan minumannya sepertinya not bad. Walau ga sempat makan, kita diijinkan unuk foto-foto asik dulu! Mba dan mas staff cafenya baik dan ramah banget.
Cafe Branchsto BSD

Cafe Branchsto BSD

Layanan

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Staff Kasir. Sampai sekarang sebenarnya Maclinaw Kids agak bingung dimana tempat kasirnya hahaha…tapi waktu kita sudah sampai di dekat kandang kuda, mas yang jaga kuda langsung panggilkan mba kasirnya dan kita bayar ke mba-nya. Mba-nya juga ga lupa kasih kita print bukti bayarnya.
  • Staff Pendamping Kuda. Staff pendamping kudanya selalu ada 2 orang yang nemenin di samping kanan dan kiri kita selama kita nak kuda keliling. Mas nya juga baik, sopan dan sangat ramah. Sabar banget ngejawabin pertanyaan dari Maclinaw Kids tentang Branchsto BSD dan kuda-kudanya!

Tips

  • Selalu telepon untuk konfirmasi yah moms and dads apakah Branchsto BSD buka atau tidak. Sebelum trip yang ini, Maclinaw Kids sudah pernah ke the Branchsto tapiii…ternyata tempatnya tutup. Padahal mereka sebenarnya buka setiap hari loh! Tutupnya untuk libur tahun baru cina, padahal hari libur tahun baru cina sudah lewat 2 minggu? Mungkin ga sempat-sempat ambil libur dan agak ramai yaaa sebelumnya.
  • Jangan lupa telepon untuk tanya apakah aktifitas yang diinginkan tersedia hari itu atau ngga, jangan sampai kecewa seperti B, ga bisa kasih makan kudanya…hehe.
  • JANGAN LUPA bawa Topi lebar dan Sunblock. Penting banget 2 barang itu! Daaaaan kacamata hitam (yang ingin keren hehe).
Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Horse/Pony Ride Area at Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Burning the Winning Jumping Horse in Branchsto BSD

Descarado the Horse sniffing Grandma's hand at Branchsto BSD

Descarado the Horse sniffing Grandma’s hand at Branchsto BSD

B was having bonding time with Descarado the Horse at Branchsto BSD

B was having bonding time with Descarado the Horse at Branchsto BSD

Sweet Descarado sniffing my hand at Branchsto BSD

Sweet Descarado sniffing my hand at Branchsto BSD

Sweet Descarado, a gentle sweatheart horse at Branchsto BSD

Sweet Descarado, a gentle sweatheart horse at Branchsto BSD

 

Sudah pernah ke The Branchsto?

Bagaimana pengalaman moms and dads di Apple Bee Kid’s Playground? Ada info atau update? Bagi-bagi ceritanya di kolom komen dibawah ya….!

Author: maclinaw

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Hello there, howdy!
%d bloggers like this: