Apple Bee Kid’s Indoor Playground Taman Anggrek Mall Jakarta Barat West Jakarta

One of the best indoor kid’s playground in Jakarta with tons of activities for toddlers (for 1-3 years old)! Tempat main yang cocok untuk anak usia 1 tahun, 2 tahun, 3 tahun, dan lebih, balita atau batita, very toddler friendly for sure! B disini super happy dan gerak terus non stop! Saking energinya terkuras sampai makan siangnya lahap banget cuma 10-15 menit! Mungkin karena lapar dan butuh energi plus dia tahu bisa main lagi setelah makan. Hehe. Padahal biasanya makan minimal 30 menit…Anyway, check out the review below!

Apple Bee Kid’s Playground Overall Review Score

 Entrance Access   4/5 4-star-rating-maclinaw
 Ticket   5/5 5-star-rating-maclinaw
 Playzone   5/5 5-star-rating-maclinaw
 Cleanliness and Tidyness   5/5 5-star-rating-maclinaw
 Additional Facility   4/5 4-star-rating-maclinaw
 Services   4/5 4-star-rating-maclinaw

 

Our playtime at Apple Bee Kid’s Playground

 

Klik disini untuk Bahasa Indonesia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Entrance Access

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

When we went there, we were dropped off at the Main Lobby Entrance. From there, just went down the escalator to Ground level, then keep straight on the left side until you can’t go anywhere else. It is too bad that there was not any elevator to go down the Grown level. It is not recommended to go to Apple Bee Kid’s Playground from the Main Entrance if you have a stroller with you, especially if you have a baby sleeping inside it. You will need to push the stroller through the escalator. And that is SCARY and NOT EASY. So the best way is to come inside the mall through P8 parking side.

Here is a Ground Level map of Taman Anggrek Mall  with the position of Apple Bee Kid’s Playground.

Mall Taman Anggrek Apple Bee Kids-Lokasi Playground Ground Floor

Mall Taman Anggrek Apple Bee Kids Lokasi Playground Ground Floor

 

Ticket

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

Before you go to Apple Bee Kid’s Playground, or any other playground, never forget to check if there is any promotion online. You never know when there is a good deal, and it’s always good to save. You can save up to IDR 500.000, depending how often you go to playgrounds and how big is the discount you get. Always bring your own socks when you go to playgrounds for both you and your kids.

When possible, please do go on weekday! It’s way cheaper and less crowded so you can use the Apple Bee Kid’s Playground facility to the fullest!

We paid  a really good deal online for Apple Bee Kid’s Playground ticket. The regular price is IDR 110.000 and we only paid IDR 66.000! It is 0% discount!

Here is the discount link:

 

40% Discount

http://www.ogahrugi.com/voucher/produk/37566/apple-bee-kidz-playground-di-mall-taman-anggrek (from 10 February to 17 April)

https://lakupon.com/7177/applebee-kidz-playground (up to 17 Maret)

26% Discount

https://lakupon.com/6730/applebee-kidz-playground (end in 18 September 2018)

https://www.traveloka.com/en/activities/indonesia/product/apple-bee-playground-taman-anggrek-entrance-ticket-2001134912544

For comparison:

Promo Detail Normal Price Ogah Rugi Online Total Saving Extra Adult
Weekday Free 1 Adult + 3 hours to play Rp 110,000 Rp 66,000 Rp 44,000 Rp 22.000
Weekend Free 1 Adult + 3 hours to play Rp 154,000 Rp 119,000 Rp 35,000 Rp 22.000

 

Play Zone

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

Apple Bee Kid’s Playground has tons of play zones!

  • Toddler Zone. B straight away goes to this zone. There were slides and mini ball pool with giant ladybug dolls! This is the perfect area for smaller toddler, 1-2 years old. Although B is almost 3 years old next month, he still enjoys being in this zone, maybe because the toys has bright and many colors.

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Toddler Area

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Toddler Area

  • Eco Friendly Zone. This zone is split to 2 other different zones. The dried corn zone and the small wooden blocks zone, as small as pebbles. These areas were equipped with shovel toys and a lot of different truck toys. B really enjoyed playing there and spent quite some time.
Apple Bee Kids Playground Jakarta Wood Eco Friendly Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Wood Eco Friendly Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Corn Eco Friendly Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Corn Eco Friendly Zone

  • Kinetic Sand Zone. This zone is also split to 2 different zones, the green sand zone and the neutral color zone. The green one has a larger zone and you have to use the prepared boots to go inside. The neutral colored one was in a smaller zone and the sand was placed in a built bowl in the middle of the play table. I believe this used to be Bubble zone where kids could blow bubbles.

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Kinetic Sand Zone

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Kinetic Sand Zone

  • Blocks Zone. To enter this room, you have to go up the stairs. Inside there were lego blocks, car toys with tracks, puzzles, some story books and Magformer toys!

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Block Zone

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Block Zone

  • Jungle Tree Zone. This is the zone if your child likes to climbs around and has a lot of energy to spent! B does not really like it there, in fact he did not play in this zone at all because it could feel a bit high for kids his age. It is recommended for 3 years old and up though!
  • Trampoline Zone. This is one of the zone where B can spent his extra energy!
  • Market and Kitchen Zone. B enjoys pretend shopping in this zone, but he was distracted by other kids running around so he left his shopping in the middle of it…hahaha…
  • Ball Pool Zone. The balls are not too many and you still see the floor in some part of this zone.
  • Soft Big Block Zone. There are big blocks to pile and connect to each other in this zone.

 

Cleanliness and Tidyness

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

  • It was really clean and tidy when we arrived there! It was weekday though and it was only 15 minutes after 10 AM.

 

Additional Facility

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

    • Cafe. Moms and dads, can wait their children playing here. Too bad the food and drinks are very limited. But you are allowed to bring food, especially for your kids.
Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Magazine Rack

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Magazine Rack

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Menu

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Menu

 

  • Changing Room. In the Jungle Tree zone, there are these rooms with curtains where you can change diapers or clothes.
  • Locker. It is right next to the cashier. There is no additional fee to use the locker and it has keys for each locker.

 

 

Services

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Cashier Staff. The staff are very friendly. When we showed our online voucher, it was processed very quickly. Additional fee for extra adults and the payment was also smooth and quick. They also reminded us to keep our belongings in the locker and to always keep you belongings with us.
  • On duty Playground Staff. Too bad the staff was minimal. We only saw 1 staff. Maybe because it was workday and only 10 AM. But the staff were always cleaning up especially in kinetic sand area.

 

Tips

  • When available, buy your ticket online, always!
  • Bring your own socks including the accompanying adult.
  • Always try to go on weekdays!

 

Have you been to Apple Bee Kid’s Playground?

So…have you been there before? If yes, any please share your comments or suggestions on the comment section below. Me and B want to hear from you!

 

Click here for English >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

Akses Masuk

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

Kebetulan kita masuknya dari Main Lobby Entrance. Kalau masuk dari sini, tinggal turun aja menggunakan escalator lalu maju terus agak ke arah kiri sampai mentok. Sayangnya, tidak ada akses elevator langsung ke Ground Level sama sekali sehingga agak menyulitkan buat yang bawa stroller. Strollernya harus dibawa lewat escalator untuk turun ke Ground level. Ini REPOT dan NGERI banget, apalagi buat yang bawa baby / toddler dan baby / toddler-nya lagi asyik bobo dan ga bisa dikeluarin dari strollernya tapi sudah terlanjur masuk dari Main Lobby entrance.

Ini kurang lebih peta Taman Anggrek Mall bagian Ground Level dan posisi Apple Bee Kid’s Playground yah.

Mall Taman Anggrek Apple Bee Kids-Lokasi Playground Ground Floor

Mall Taman Anggrek Apple Bee Kids Lokasi Playground Ground Floor

 

Tiket

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

Sebelum pergi ke Apple Bee Kid’s Playground, ataupun playground lainnya, jangan lupa untuk selalu cek promosi di internet ya moms and dads! You never know kalau lagi ada good deal! Lumayan walaupun potongan tidak seberapa tetapi kalau sering-sering pergi ke playgrounds, sebulan bisa save Rp 200.000 – Rp 500.000, tergantung seberapa sering pergi ke playgrounds dan seberapa banyak discount yang didapat. Jangan lupa selalu bawa kaos kaki supaya tidak diharuskan membeli di tempat, buat anak maupun pendamping.

Bila memungkinkan, pergi di hari biasa lebih murah dan jauh lebih sepi sehingga bisa menggunakan fasilitas Apple Bee Kid’s Playground secara maksimal!

Kebetulan Maclinaw Kids sempat cek promosi Apple Bee Playground di internet sebelum kesana, ternyata ada, daaaan…harganya good deal banget! Cuma Rp 66.000 aja di weekday dari harga regularnya Rp 110.000! Jadi discount-nya sampai dengan 40% loh! Padahal Opening Promo pricenya aja untuk weekday Rp 80.000!

Berikut ini link promo untuk AppleBee Kid’s Playground:

40% Discount

http://www.ogahrugi.com/voucher/produk/37566/apple-bee-kidz-playground-di-mall-taman-anggrek (berlaku 10 Febuari sampai dengan 17 April)

https://lakupon.com/7177/applebee-kidz-playground (berlaku sampai dengan 17 Maret)

26% Discount

https://lakupon.com/6730/applebee-kidz-playground (berakhir di 18 Sep 2018)

https://www.traveloka.com/en/activities/indonesia/product/apple-bee-playground-taman-anggrek-entrance-ticket-2001134912544

Buat perbandingan aja:

Promo Detail Harga Normal Harga OGI Total Saving Extra Pendamping
Weekday Free 1 Pendamping + Main 3 Jam Rp 110,000 Rp 66,000 Rp 44,000 Rp 22.000
Weekend Free 1 Pendamping + Main 3 Jam Rp 154,000 Rp 119,000 Rp 35,000 Rp 22.000

 

Area Bermain

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

Area main di Apple Bee Kid’s Playground banyak banget!

  • Area Batita. B langsung lari kesini setelah boleh masuk. Ada perosotan dan mini ball pool dengan boneka KepiQ raksasa. Area ini cocok banget buat anak berusia 1 tahun atau 2 tahun. Walaupun B sudah mau 2 tahun, dia masih enjoy main disini, mungkin karena mainannya warna-warni banget yah.

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Toddler Area

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Toddler Area

  • Area Eco Friendly. Area ini masih dibagi lagi menjadi 2 area: area butiran jagung kering dan area potongan kayu yang halus mirip seperti batu-batu kecil. Dua area ini dilengkapi dengan berbagai mainan sekop dan juga mainan truck seperti truck pengangkut sampai truck pengeruk. B bener-bener enjoy menghambur-hamburkan dan mengaduk-aduk butiran jagung dan kayu. Padahal biasanya dia suka “geli” untuk pegang yang berbentuk butiran.
Apple Bee Kids Playground Jakarta Wood Eco Friendly Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Wood Eco Friendly Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Corn Eco Friendly Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Corn Eco Friendly Zone

  • Area Kinetic Sand. Area ini juga dibagi jadi 2 area lagi: area pasir hijau dan pasir warna netral. Yang hijau tempatnya luas seperti di area ecofriendly dan harus menggunakan sepatu boot. Yang warna netral terletak di tengah meja dan mainnya harus berdiri. Sepertinya untuk area pasir warna netral ini dulunya wilayah Bubble tapi sudah ditiadakan.

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Kinetic Sand Zone

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Kinetic Sand Zone

  • Area Block. Untuk masuk ke ruangan ini harus naik tangga dan isinya permainan block seperti lego, mobil-mobilan yang ada tracknya, puzzle, dan Magformer yang lagi hits…

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Block Zone

    Apple Bee Kids Playground Jakarta Block Zone

  • Area Jungle Tree. Ini tempat buat anak yang mau puas-puasin panjat-panjat jaring, pas banget buat ngebuang energi yang berlebih! Tapi B kurang suka karena agak tinggi. Sepertinya memang lebih cocok untuk 3 tahun ke atas.
  • Area Trampolin. Salah satu area favorit si B untuk buang energi!
  • Area Market and Kitchen. B lumayan enjoy pura-pura belanja di pasarnya, tapi setelah belanja malah langsung pindah ke area lain dan belanjaannya ditinggalkan begitu saja karena melihat ada anak-anak lain lari-lari. Saking banyaknya permainan jadi awalnya ga fokus dan lari kesana kemari pindah tempat.
  • Area Ball Pool.
  • Area Soft Big Block. Di area ini ada balok-balok Lego raksasa yang unik.

 

Kebersihan dan Kerapihan

5-star-rating-maclinaw  Rate 5/5

  • Mungkin karena datang jam 10 pagi jadi masih rapih dan bersih banget! Bener-bener ga ada komplain di hal kebersihan.

 

Fasilitas Tambahan

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

    • Cafe. Moms and dads, bisa tunggu anak-anaknya puas main disini. Sayangnya makanan dan minumannya sangat terbatas. Tapi boleh kok bawa makanan dan minuman si kecil dari rumah.
Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Zone

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Magazine Rack

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Magazine Rack

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Menu

Apple Bee Kids Playground Jakarta Cafe Menu

 

  • Changing Room. Di area Jungle Tree, ada tempat untuk kamar-kamar ganti baju dan mungkin bisa juga ganti popok lengkap dengan gorden masing-masing.
  • Loker. Berada persis disebelah kasir. Tidak ada biaya tambahan untuk penggunaan loker dan masing-masing loker ada kuncinya.

 

 

Layanan

4-star-rating-maclinaw  Rate 4/5

  • Staff Kasir. Staff-nya lumayan ramah. Saat menunjukkan voucher langsung diproses dengan cepat. Penambahan biaya dan pembayaran untuk extra pendamping juga termasuk cepat. Staff kasir juga sempat mengingatkan Maclinaw Kids untuk bawa tasnya atau dimasukkan ke loker saja.
  • Staff Jaga. Sayangnya staff-nya sangat sedikit. Mungkin karena hari kerja dan masih pagi (jam 10 pagi), bukan hari dan jam ramai, staff-nya terlihat hanya 1 saja di dalam, tapi cukup rajin. Beberapa kali terlihat sedang bersih-bersih terutama di area pasir.

 

Tips

  • Bila tersedia, beli tiket promo online.
  • Bawa kaos kaki sendiri.
  • Datang hari kerja (Senin-Jumat).

 

Sudah pernah ke Apple Bee Kid’s Playground?

Bagaimana pengalaman moms and dads di Apple Bee Kid’s Playground? Ada info atau update? Bagi-bagi ceritanya di kolom komen dibawah ya….!

 

Maclinaw Kids Team

  1. Mom
  2. B (the toddler)
  3. Nannies

 

Image Copyright Credits:

  • http://m.taman-anggrek-mall.com/images/Floorplan_G_.jpg

Author: maclinaw

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Hello there, howdy!
%d bloggers like this: